Polako

Ima dana normalnih, mirnih, dosadnih. Onda i prekratkih, lenjih ili setnih. A svaki je za sebe poseban. Svaki donosi nove misli, nove dogadjaje i novo vreme. Kako koristimo ovo vreme na ovom svetu? Kako kad, rekla bih. Nekad se toliko toga desi odjednom, sruči se sve što može da se sruči u jednom danu, pa i samo u jednom satu. A naidju dani dugi kao godine… ili dosadni… ili nepodnošljivi.

Treba nekad stati. Treba dopustiti danima da prodju. Vreme leči, vreme pomaže. Ne treba po svaku ceku i na- vrat, na- nos raditi nešto u šta nismo sigurni. Polako, prespavaj, iskuliraj, odmori… dopusti sebi da se sve vrati na svoje mesto. Neće ništa pobeći! I sutra će sve biti tu kao i danas.

Ja sam u trenu morala da se spakujem i izadjem iz kuće. Eto tako… Ja i moj pas izbeglice u sred Beograda. Srećom imam divnih prijatelja koji su me primili, i sve je ok. A ja sada baš i nisam sigurna gde sam. Kako da se organizujem, od čega da počnem. Moja Coka treba na operaciju, ja baš i nemam neka primanja, leto je i sve je mrtvo. Tako ja, sedim i kuliram. Polako. Već će se nešto desiti. Naravno uhvati me frka, ali i prodje. Ma toliko haosa je na ovome svetu, ja ću se snaći! Dozvolila sam sebi nekoliko dana odmora od svega, kao da sam na letovanju! I ovako je napolju skoro četrdeset stepeni.

A promena će doći, divna promena koja će zadovoljiti sve moje potrebe. I više od toga! Sve ovo je trebalo da se desi. Verujem u sebe.

Svako iskušenje nam donosi unutrašnji rast. Naučite nešto iz svake frke u koju upadnete. Sagledajte malo situaciju iz drugog ugla i pronaći ćete nešto pozitivno u svemu tome. Ako ne odmah, onda za neko vreme. Pokušajte odmah! Setite se neke teške situacije u svome životu i pokušajte da povežete taj dogadjaj sa nekim pozitivnim trenutkom. Vežbajte! Nije lako tako razmišljati, treba vežbati ali verujte da se isplati. Svaka tragedija nas otkriva dublje, svaki dogadjaj oblikuje našu ličnost. Ovde smo gde smo zahvaljujući situacijama u kojima smo bili.

Bez obzira na sve, uvek ću biti zahvalna onima koji su me povredili namerno ili slučajno, zahvalna sam zbog teških situacija u kojima sam bila, zahvalna na izazove koje sam imala. Zbog svega toga ja sam danas bolja osoba, razumem druge, pomažem i podržavam.

Naš život nas oblikuje, iskustva su ta koja upravljaju našim reakcijama. I zato pronadjite u svemu neku mudrost i prihvatite je.

A pre toga, naravno, u akutnoj fazi ne radite ništa. Pustite da prodje…

Ja Vas volim.

ManGoo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.