Nema nikoga ko pazi na nas. Same smo.

Pitam se u poslednje vreme mnogo toga. Pitam se, i mislim da ću se do kraja života pitati. Dokle ide ljudska zbunjenost, ljudska bezobzirnost i oholost? Kako to neko ništa ne razume i beži u svoj mali svet? Uskraćujući sebi svu lepotu slobode, ljubavi, sreće i zadovoljstva.

Pomažemo jedni drugima, svojoj deci, roditeljima, prijateljima ili nepoznatima kojima je pomoć potrebna. I tako svet funkcioniše. Oni kojima pomoć treba, primaju je od onih koji je mogu pružiti. Ovi, opet od tog davanja dobiju nešto više. I tako sve funkcioniše. Povezani smo i živimo i dišemo kao jedan veliki organizam. Desi se, nažalost da nekada neko kome pomoć treba tu pomoć ne dobije, ili neko, ko bi trebao pružiti odbije da pruži. I ne zna niko zašto. Nešto se poremeti u univerzumu i nemaš više za šta da se uhvatiš, u šta da veruješ.

Posle prvobitnog šoka počneš sebe da analiziraš. Da li sam ja negde pogrešila, možda ja nisam dovoljno dala? Ali to u većini slučajeva nije tako, svi znamo gde smo, i ako smo mi u nečemu pogrešii neće nas tako pogoditi hladnoća sa druge strane, jednostavno ne očekuješ ako nisi iskreno pružio. Hm, ovo zvuči grubo, naravno da ne treba očekivati ništa zautvrat, potpuno verujem u to, i tako treba pružati, bez zadnjih namera i bez ikakvih očekivanja. Duboko verujem u to. Ali! Teško dodješ do toga kada ti se ruši sve. Kada taj neko odbije i tebe i sve što je od tebe dobio. Tek tako, bez objašnjenja. Tu se onda zapitaš- zašto? kako? gde sam pogrešila? Kako nisam videla? Da li sam nešto propustila? Koliko sam daleko otišla?

Puno stvari uzimamo zdravo za gotovo. Sve se nekako podrazumeva, ali nije tako. I najbanalnija situacija može da se pretvori u ogromnu životnu lekciju i da promeni život iz korena.

Negujte sebe, i negujte veze. Ništa nije tu da ostane do veka. Sve i svako se menja. Dajte drugima bez očekivanja i bez njihovog očekivanja. Jeste, teško je, nemamo vremena, nemamo ideje, ili nas odbijaju! Ali, ako je neko vredan tvoje pažnje budite uporni, trudite se, volite i dajte. Sigurno će vam se vratiti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.